Το Δικό σας Σχολείο

Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες.
Η λέξη Μαθητής Μαθήτρια είναι άρρηκτα δεμένη με το χώρο του Σχολείου, κυρίως χώρο μαθητείας. Και Σχολείο είναι τόπος παιδείας, πολιτισμού, όπου απελευθερώνεται η σκέψη του νέου, απαντώνται οι προβληματισμοί του, οι αμφισβητήσεις του, ο τόπος στον οποίο ρίχνει τις ρίζες για το μέλλον του. Στη σχολική ζωή συναπαντιέται η νιότη με τη χαρά, τη δημιουργία, τη γνώση, χτίζεται η προσωπικότητα του νέου ανθρώπου και θεμελιώνεται η αυτοπεποίθησή του.

Μη συνθλίβετε τη σχολική σας ζωή με πράξεις, σκέψεις και συμπεριφορές χωρίς ουσία και νόημα, χωρίς αποτέλεσμα. Κάντε το χώρο του Σχολείου μετερίζι και αγωνιστείτε για τις ιδέες σας, τα όνειρά σας, τους προβληματισμούς σας. Προφυλάξτε το χώρο του Σχολείου, το δικό σας χώρο, απ ‘ τη μετριότητα, από τα ανούσια και εύπεπτα ερεθίσματα που προβάλλει η κοινωνία μας. Εδώ σ ‘ αυτό το χώρο καλλιεργήστε τις διαπροσωπικές σχέσεις σας, την αξιοπρέπειά σας, το χαρακτήρα σας με εργαλεία την παιδεία και τον πολιτισμό. Συμβάλλετε στη διαμόρφωση του χώρου του σχολείου , έτσι που να σας γοητεύει, να σας εμπνέει. Το σχολείο, ο χώρος σας, είναι πηγή γνώσης. Αν στερέψει αυτή η πηγή, θα στερέψουν πολλά απ ‘ όσα δίνουν νόημα στη ζωή σας.

Όλα αυτά που γράφουμε δεν είναι απλές συμβουλές, είναι η ελπίδα που στηρίζουμε εμείς οι καθηγητές σας , οι γονείς σας, ολόκληρη η κοινωνία σε σας. Μην αφήσετε λοιπόν ποτέ και κανέναν να «σκοτώσει» ότι με τόσο κόπο δημιουργείται στο χώρο του Σχολείου.

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας (2020-2021)